Aaron Taylor-Johnson

Aaron Taylor-Johnson
Aaron Taylor-Johnson SDCC 2014 (cropped).jpg
FødtAaron Perry Johnson
13. juni 22 1990[1][2]Rediger på Wikidata (32 år)
High Wycombe, EnglandRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Skuespiller[3], filmskuespiller, teaterskuespiller, barneskuespiller, fjernsynsskuespiller, film screenwriterRediger på Wikidata
Utdannet ved Holmer Green Senior SchoolRediger på Wikidata
Ektefelle Sam Taylor-Wood (2012–)[4]Rediger på Wikidata
Barn Letizia, Romy Hero Taylor-JohnsonRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Golden GlobeRediger på Wikidata
Aktive år2000
IMDbIMDb

Aaron Taylor-Johnson på Commons

Aaron Taylor-Johnson (født Aaron Perry Johnson 13. juni 1990 i Holmer Green i Buckinghamshire i England) er en britisk skuespiller.

Johnson slo igjennom i rollen som John Lennon i Nowhere Boy (2009), og som Dave Lizewski/Kick-Ass i Kick Ass (2010).[trenger referanse] Han har senere spilt i Albert Nobbs (2011) og Savages (2012). Han spilte også i Anna Karenina (2012), og gjentok rollen som Dave i Kick-Ass 2 i 2013.

For sin rolle som Ray Marcus i Tom Fords dramathriller Nocturnal Animals (2016) vant en Golden Globe for beste mannlige birolle.

Utvalgt filmografi

  • The Wall (2017)
  • Nocturnal Animals (2016)
  • Avengers: Age of Ultron (2015)
  • Captain America: The Winter Soldier (2014)
  • Godzilla (2014)
  • Kick-Ass 2 (2013)
  • Anna Karenina (2012)
  • Savages (2012)
  • Albert Nobbs (2011)
  • Chatroom (2010)
  • Kick-Ass (2010)
  • Nowhere Boy (2009)
  • Georgias dagbok - Bekjennelser om gutter, klining og katter (2009)

Referanser

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, oppført som Aaron Taylor-Johnson, SNAC Ark-ID w6v85m2k, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ mymovies.it, MYmovies actor ID (former scheme) 69710, besøkt 4. april 2022[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ besøkt 7. august 2020[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker

Oppslagsverk/autoritetsdata
VIAF · GND · LCCN · ISNI · BNF · BNF (data) · SUDOC · NKC · BNE · MusicBrainz (artist)